New York Fulbright Enrichment Seminar 2011

Ira Virtanen, puheviestintä, Purduen yliopisto 2010-2011

Osallistuin stipendiaattikauteni aikana Fulbright Enrichment Seminaariin New Yorkissa 14.-17.4.2011. Historiallinen Roosevelt hotelli kokosi yhteen yli 140 osallistujaa ympäri maailmaan miettimään ympäristökysymyksiä ja esittämään ratkaisuehdotuksia paikallisiin projekteihin.

Minulle kaikkein mieleenpainuvinta tapahtumarikkaassa seminaarissa oli nuoriso-organisaation auttaminen. Kyseinen Rocking the Boat -yhdistys tukee vaikeista sosiaalisista ja taloudellisista tilanteista tulevia nuoria Bronxissa. Yhdistys on vuodesta 1996 opastanut tuhansia nuoria veneenrakennuksen ja vedessä liikkumisen saloihin ja tukenut heidän kasvamistaan voimaantuneiksi aikuisiksi. Ajatustyön vastapainoksi Fulbright-stipendiaattien tehtävänä oli kantaa piha-asetelmia venevajojen tyhjentämisen tieltä. Hyvä yhteishenkemme siivitti urakan valmiiksi odotettua nopeammin, joten yhdistyksen perustaja Adam Green ja newyorkilaisnuoret veivät meidät soutamaan itsetekemillään veneillä Bronx-joelle!

Vinkki! Jos olet toukokuun ja syyskuun välisenä aikana New Yorkissa, Rocking the Boat -yhdistys järjestää ilmaisia soututapahtumia joka lauantai Bronx-joella.