Turvallisuusohjeet

Paluu Yhdysvaltoihin muuttoon valmistautuminen -sivulle

Stipendiisi liittyvät ehdot ja säännöt on kuvattu Fulbright Suomi -säätiön Terms and Conditions  -asiakirjassa. Lue asiakirja ennen Yhdysvaltoihin lähtöä ja noudata siinä kuvattuja ehtoja.

  • Yleinen ohjeistus kaikille ulkomailla matkaaville on tallentaa niin sanottu in  case of emergency -numero (ICE) omaan matkapuhelimeen. Hätätilanteessa esimerkiksi onnettomuuspaikalle saapunut henkilö voi soittaa puhelimestasi löytyvään ICE-numeroon. ICE-numero kannattaa tallettaa myös omaan kukkaroon.
  • Ilmoita Fulbright Suomi -säätiölle kaikki omat paikalliset yhteystietosi mukaan lukien perheenjäsenten ja akateemisen yhdyshenkilön yhteystiedot ja niiden mahdolliset muutokset heti maahan saavuttuasi (pankki- ja yhteystietolomake).
  • IIE/CIES ohjeistaa sinua ilmoittamaan IIE:n/CIES:n yhdyshenkilöllesi kaikki Yhdysvaltojen ulkopuolelle suuntautuvat matkat sekä matkan aikaiset yhteystiedot. Tarvitsemme samat tiedot myös Fulbright Suomi -säätiöön, joten muistathan aina laittaa Fulbright Suomi -säätiön ohjelmakoordinaattorillesi kopion matkoja koskevista sähköpostiviesteistäsi. Helpoin tapa on pitää Fulbright Suomi -säätiön ohjelmakoordinaattorisi aina sähköpostiviestin cc-kentässä kaikessa kirjeenvaihdossa IIE/CIES:n kanssa.
  • Lue ASPE-vakuutusopas ja siinä kuvatut tiedot muun muassa siitä, miten toimia Yhdysvalloissa sairastapauksissa.

Työtapaturman sattuessa

Käy heti lääkärissä, vaikka vamma tuntuisi pieneltäkin! Mikäli vaivasi myöhemmin pahenee, tällöin on helpompi osoittaa, että sen on aiheuttanut alun perin tapaturma. Lääkäri kirjoittaa sinulle työkyvyttömyysajalta sairauslomatodistuksen. Joudut maksamaan itse hoidon ja lääkkeet. Mela korvaa hoitokulut sinulle myöhemmin kuittia vastaan.

Jos tapaturma aihettaa työkyvyttömyyden, ota yhteyttä Melan asiakaspalveluun täyttääksesi vahinkoilmoituksen. Voit tulostaa vahinkoilmoituksen Melan internet-sivuilta. Laita liitteeksi lääkärintodistus, reseptit ja alkuperäiset kuitit sekä kirjaa matkalaskulomakkeelle tapaturman hoidosta aiheutuneet matkat. Mela korvaa myös matkakustannukset korvattaviin tutkimuksiin ja hoitoihin. Matkalasku löytyy vahinkoilmoituslomakkeen kääntöpuolelta.

Jos sinulle sattuu jotain Fulbright-kaudellasi tai kohtaat suuria vaikeuksia, ilmoita aina tilanteestasi Fulbright Suomi -säätiöön niin pyrimme auttamaan sinua parhaamme mukaan. Jos Yhdysvalloissa tapahtuisi Fulbright-kaudellasi esimerkiksi luonnonkatastrofi (tornado, maanjäristys, myrsky ym.), pyydämme sinua mahdollisuuksien mukaan oma-aloitteisesti ilmoittamaan tilanteestasi Fulbright Suomi -säätiöön, jotta tiedämme mikä tilanteesi on. Lyhyt kuittaus, että olet kunnossa riittää.