Fulbright Finnish Language and Culture Teaching Assistant Program (FLTA)

Fulbright Finnish Language and Culture Teaching Assistant Program -apurahaohjelma tarjoaa suomalaisille opiskelijoille mahdollisuuden viettää yhden lukuvuoden yhdysvaltalaisessa yliopistossa. Stipendiaatti avustaa Suomen kielen ja kulttuurin opetustehtävissä ja voi lisäksi täydentää omia opintojaan ja tutkimustaan yliopiston kursseilla ilman yliopistomaksuja.

Hakuaika lukuvuodelle 2018-2019 päättyy 23.10.2017 klo 10:00.

Fulbright Finland: FLTA-ohjelma

Fulbright Finland: FLTA-ohjelma

Artikkelit ja blogit FLTA-kokemuksista:

Laura Tuomainen
FLTA 2017-2018
University of Minnesota
Kuulumisia Minnesotasta

Kristiina Jomppanen
FLTA 2017-2018
University of Wisconsin-Madison
Krisu Madisonissa

Fulbright to the Fullest: Madison, Midwest and the World of Multiculturalism

Minna Rissanen
FLTA 2016-2017
University of California, Berkeley
Amerikka opettaa - niin minäkin!
Sara Kähkölä
FLTA 2016-2017
University of Washington
Emerald City - Kymmenen kuukaussa Seattlessa

 

Kohderyhmä

Ohjelma on tarkoitettu vähintään alemman korkeakoulututkinnon suorittaneille, suomen kielen ja kotimaisen kirjallisuuden opiskelijoille sekä erilaisten Suomen kulttuuriin liittyvien aineiden opiskelijoille, joilla on suomen kieli sivuaineena. Erityisansiona pidetään S2-opintoja, opettajankoulutusta sekä kokemusta opetustyöstä.

Ohjelman tarkoituksena on tukea ja monipuolistaa Suomen kielen ja kulttuurin opetusta Yhdysvalloissa ja samalla antaa suomalaisille opiskelijoille mahdollisuus tutustua yhdysvatalaiseen opiskelu- ja korkeakoulumaailmaan. FLTA-apurahaohjelma kuuluu osana Institute of International Educationin (IIE) Yhdysvalloissa hallinnoimaan Foreign Language Teaching Assistant -ohjelmaan.

Lukuvuosi kestää 9 kuukautta ja alkaa joko elo- tai syyskuussa 2018.

FLTA-vuoteni on varmasti elämäni tähän asti tärkein vuosi. Lähteminen vaati minulta pitkällistä ja tarkkaa harkintaa, mutta kannatti ehdottomasti. Ohjelma on erinomaisen hyvin järjestetty. Assistentin tehtäväni olivat haastavia ja kiinnostavia, ja palasin kotiin paljon osaavampana suomen kielen ja kulttuurin opettajana. Lisäksi pääsin opiskelemaan kursseille, joista olisin saattanut vain haaveilla Suomessa... Lisäksi ohjelman puitteissa tapasin assistentteja ja opetuksen asiantuntijoita joka puolelta maailmaa ja sain omaan työhöni ja opintoihini aivan uudenlaisen näkökulman.

- FLTA-stipendiaatti 2008-2009, University of Washington

Ohjelmaetuudet

  • Stipendi: 13 000-16 000 USD (tarkka stipendisumma määräytyy sijoituspaikan mukaan).
  • Stipendin lisäksi ohjelmaan kuuluu merkittäviä lisäetuuksia ja ohjelmapalveluita, mm. opiskelijoiden henkilökohtainen neuvonta, maksuton viisumi, orientaatiotapahtumat ja verkoittoitumismahdollisuudet.

Stipendiohjelman tarkempi kuvaus ja hakuedellytykset

Alla olevissa linkeissä on esitelty stipendiohjelman tarkempi sisältö, hakuedellytykset ja -ohjeet.

Tutustustuaksesi ASLA-Fulbright-ohjelmaan, sen historiaan ja "Fulbright-kulttuuriin" kuuntele Yle Radio 1:n ohjelma aiheesta.

Hakemus

Käytä tarkistuslistaa hyödyksi varmistaaksesi, että olet liittänyt hakemukseen kaikki vaadittavat asiakirjat. Hakija on itse vastuussa siitä, että kaikki vaadittavat liitteet on talletettu hakujärjestelmään määräaikaan mennessä sekä lisäksi lähetetty sähköpostitse Fulbright Suomi -säätiöön (applications@fulbright.fi). Huom! Jos  sinulla on hakemuksen täyttämisessä teknisiä ongelmia, ota yhteys Fulbright Suomi -säätiöön. Huomioithan, että Fulbright Suomi -säätiö käsittelee ainoastaan kaikki hakuaikaan mennessä saapuneet, vaaditut liitteet sisältävät hakemukset.

Yhdysvaltalaiset yliopistot

Seuraavat yhdysvaltalaiset yliopistot vastaanottavat suomalaiset FLTA-stipendiaatit lukuvuonna 2018-2019:

  • Indiana University, Bloomington
  • University of Minnesota, Minneapolis
  • University of Washington

Neuvonta

Karoliina Kokko, vastaava ohjelmapäällikkö, puh. 044 5535 268.