Fulbright-Technology Industries of Finland Grants

Hakukierros lukuvuodelle 2018-2019 aukeaa pian. Sivua päivitetään parhaillaan.

Fulbright-Technology Industries of Finland Grant -stipendiohjelmasta rahoitetaan stipendejä teknologia-alojen (elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, tietotekniikka, suunnittelu ja konsultointi) kehitystä tukeviin maisteri- ja tohtoritason opintoihin Yhdysvalloissa. 

Tavoitteena on vahvistaa suomalaista huippuosaamista ja edistää elinkeinoelämän uudistumista pitkäjänteisesti. Ohjelmalla halutaan erityisesti kehittää monialaista osaamista sekä kykyä yhdistää huipputason teknologiaa tarvelähtöisesti eri sovellusalueille ja toimia kansainvälisessä yhteistyössä. Stipendiä voi hakea monen eri alan opintoihin tai tutkimukseen (mm. tekniikka, luonnontieteet, kauppatieteet sekä soveltuvasti yhteiskuntatieteet, humanistiset tieteet, muotoilu).

Tärkeintä on aiheen merkitys teknologia-alojen uudistumiselle ja tulevaisuuden kilpailukyvylle.


Electric Power Research Institutessa työskentelevä 2011-2012 Fulbright-Technology Industries of Finland -stipendiaatti Jouni Peppanen suoritti Power Engineering -tohtorin tutkinnon Georgia Institute of Technologyssa. "Opinnot Georgia Tech:illä tarjosivat loistavan sähkötekniikan alan teknillisen tietotaidon, sekä kasvattivat minua henkilökohtaisella tasolla. Väitöskirjassani kehitin käytännöllisiä keinoja parantaa sähkönjakeluverkkojen mallinnustarkkuutta modernin mittausdatan avulla. Mallinnustarkkuuden parantaminen on välttämätön vaihe aktiivisempien sähköjakeluverkkojen kehittämiseksi."

Kohderyhmä

Stipendihakijan tarkoituksena voi olla joko maisteri- tai tohtoritason kurssien tai väitöskirjatutkimuksen teko Yhdysvalloissa yhden lukuvuoden ajan. Myös koko maisteri- tai tohtoritutkinnon suorittaminen on mahdollista. Nyt haussa olevat stipendit ovat tarkoitettu yhdysvaltalaisessa korkeakoulussa syksyllä 2018 aloitettaviin opintoihin ja tutkimukseen. Poikkeustapauksissa stipendiaatin vastaanottava organisaatio voi olla tutkimuslaitos tai muu soveltuva organisaatio.

Ohjelmaan haetaan sekä yhteiskunnan eri aloille sijoittuvia että akateemiselle uralle tähtääviä tulevaisuuden lupauksia.

Ohjelma soveltuu myös post-doc-tutkimukseen. Lue lisätietoja ja hakuohjeet tohtorin tutkinnon suorittaneille hakijoille suunnatulta stipendiohjelmasivulta.

Ohjelmaetuudet

Stipendi on  suuruudeltaan 35 000-50 000 USD. Stipendin lisäksi ohjelmaan kuuluu merkittäviä lisäetuuksia ja ohjelmapalveluita, mm. vakuutus, vapautus viisumimaksuista sekä henkilökohtaiset neuvontapalvelut. Stipendiohjelman rahoittavat Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ja Fulbright Finland -säätiö.

 


Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ja Fulbright Finland -stäätiö: Yhteistyöllä korkeatasoista koulutusta insinööritieteilijöille

Fulbright Center on lähettänyt yhteistyökumppaninsa Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön kanssa vuodesta 2007 lähtien 19 stipendiaattia Yhdysvaltoihin. Nykyisin Fulbright-Technology Industries of Finland -ohjelman alumnit työskentelevät professoreina, apulaisprofessoreina ja tutkijoina niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Lue koko artikkeli Fulbright Finland News -julkaisusta


 

Tutustu alla oleviin linkkeihin huolellisesti. Fulbright Finland -säätiö käsittelee ainoastaan kaikki vaaditut liitteet sisältävät hakemukset. Käytä oheista tarkistuslistaa hyödyksesi varmistaaksesi, että olet liittänyt hakemukseen kaikki vaadittavat asiakirjat.

Lisätietoa ohjelmasta ja valinnoista

Hakemus ja ohjeet

Nämä suomalaisille hakijoille suunnatut ohjeet antavat sinulle lisätietoa hakemuksessa olevista kysymyksistä ja opastavat sinua täyttämään hakemuksen askel askeleelta. Jos sähköisessä hakemuksessa on ohjeiden kanssa ristiriitaista tietoa, noudata aina näitä erityisesti suomalaisille hakijoille suunnattuja ohjeita.

Jos PDF-tiedostot eivät aukea oikean näköisenä selaimeen, tallenna dokumentit omalle tietokoneelle ja avaa ne Adobe Reader -ohjelmalla (lataa ohjelma täältä: http://get.adobe.com/fi/reader/).

Hakuaika päättyy 19.5.2017 klo 10:00

NEUVONTA

Puhelinneuvonta
Karoliina Kokko
puh. 044 5535 268

Fulbright-Technology Industries of Finland -stipendiaatteja menneiltä vuosilta

2015-2016

Hannu Laine
Energiatieteet
Aalto yliopisto
Massachusetts Institute of Technology (MIT)
 

2014-2015

Matias Kalm
Liiketaloustiede
Aalto yliopisto
Arizona State University

Emil Kurvinen
Insinööritieteet
Lappeenrannan teknillinen yliopisto
University of Virginia

Jesse Lastunen
Julkishallinto
Barcelona Graduate School
University of Chicago
 

2013-2014

Mikael Broas
Insinööritieteet
Aalto-yliopisto
Georgia Institue of Technology

Aku Antikainen
Fysiikka
Tampereen teknillinen yliopisto
University of Rochester

2012-2013

Tuomas Haarnoja
Insinööritieteet
Aalto-yliopisto
University of California, Berkeley

Tuukka Verho
Fysiikka
Aalto-yliopisto
Massachusetts Institute of Technology (MIT)

2011-2012

Jeanette Lindroos
Insinööritieteet
Aalto-yliopisto
Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Jouni Peppanen
Insinööritieteet
Berlin University of Technology
Georgia Institute of Technology

2010-2011

Samu Alanko
Matematiikka
Aalto-yliopisto
New York University

Anders Häggman
Konetekniikka
Aalto-yliopisto
Massachusetts Institute of Technology (MIT)

2009-2010

Eija Haapalainen
Tietojenkäsittelytiede
Oulun yliopisto
Carnegie Mellon University

Elina Kemppainen
Kemia
Oulun yliopisto
Arizona State University

Olli Luukkonen
Sähkötekniikka
Helsingin teknillinen korkeakoulu
University of Pennsylvania

2008-2009

Iiro Mäkinen
Taloustiede
Helsingin yliopisto
Stanford University

Antti Tenhiälä
Liiketalous
Helsingin teknillinen korkeakoulu
University of Minnesota

2007-2008

Mikko Perttunen
Tietotekniikka
Oulun yliopisto
Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Juhana Siljander
Matematiikka
Oulun yliopisto
New York University