Fulbright-stipendiaattina kaksikymmentä vuotta sitten

Teija Aarnio
Teija Aarnio

Rutgers, the State University of New Jersey
Mikrobiologia
1988-1989

Elokuussa 1988 lähdin Fulbright-stipendiaattiksi kahden matkalaukun kanssa kohti Yhdysvaltoja. Olin juuri mennyt naimisiin, ja uunituore aviomieheni lähti minua saattamaan. Tulimme JF Kennedyn lentokentälle New Yorkiin, vuokrasimme auton ja lähdimme ajamaan kohti New Brunswickia. Siinä vaiheessa tiesin ainoastaan, että aloitan mikrobiologian opinnot Fulbright-stipendiaattina Rutgers, the State University of New Jersey -yliopistossa.

Lähes tyhjästä alkaneesta lukuvuodesta 1988-1989 muodostui yksi elämäni tärkeimmistä ajanjaksoista. Viihdyin erinomaisesti Yhdysvalloissa, ja maasta tuli toinen kotimaani. Siellä vietetty aika opetti kansainvälisyyttä ja sujuvan englannin kielen taidon. Tein tutkimustyötä ja opiskelin erimaalaisten opiskelijoiden kanssa, ja sain elämänikäisiä ystäviä ympäri maailmaa.

Kokemus on olennainen osa nykyistä persoonaani. Olen ikuisesti kiitollinen saamastani stipendistä, koska sen avulla pääsin toteuttamaan yhden haaveistani. Teoriaopintoja en hyödynnä nykyisessä työssäni, mutta tärkeintä saamani opetusta – oman ajatusmaailman avartumista ja erilaisten asioiden laaja-alaista ymmärtämistä – voin hyödyntää joka päivä omassa elämässäni.

Julkaistu Fulbright Center News -lehdessä 2/2008