Fulbright Suomi -säätiö julkistaa stipendiaatit Yhdysvaltoihin lukuvuodelle 2018-2019

Ensi lukuvuodeksi valitut suomalaiset Fulbright Suomi -säätiön stipendiaatit julkistetaan ulkoministeriön ja Helsingin kaupungin isännöimässä juhlatilaisuudessa Helsingin kaupungintalolla 16. toukokuuta. Tilaisuudessa jaetaan stipendikirjat yhteensä 38:lle Yhdysvaltoihin suuntaavalle opiskelijalle, tutkijalle, opettajalle ja eri alojen ammattilaiselle.

Fulbright Suomi –säätiötä rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö, Yhdysvaltain ulkoministeriö sekä Suomen ja Yhdysvaltain Stipenditoiminnan Tukisäätiö. Lisäksi monet stipendit rahoitetaan yhteistyössä korkeakoulujen ja yksityisten säätiöiden kanssa. Ensi lukuvuoden stipendejä suomalaisille rahoittavat mm. KAUTE-säätiö, Turun yliopisto, Oulun yliopisto, Helsingin yliopisto, Tampereen yliopisto, Aalto yliopisto, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö, Vanderbilt University ja University of Colorado Denver.

Ensi lukuvuoden stipendiaatit edustavat laajalti eri tieteenaloja. Mukana on muun muassa kaksi tutkijaa, jotka osallistuvat Arktisen neuvoston jäsenmaiden tutkijoille tarkoitettuun monitieteiseen Fulbright Arctic Initiative –ohjelmaan. Stipendiaattien joukossa on tänä vuonna myös erityisen paljon tohtoriopiskelijoita, jotka lähtevät Yhdysvaltoihin edistämään väitöskirjatutkimustaan.

Fulbright Suomi -säätiö on Suomen ja Pohjois-Amerikan väliseen akateemiseen vaihtoon erikoistunut yksityinen ja voittoa tavoittelematon organisaatio. Säätiön tarkoitus on koulutusyhteyksien avulla edistää nykyistä laajempaa tiedon ja ammattiosaamisen vaihtoa Suomen ja Yhdysvaltain välillä.

Myöhemmin jaettavat stipendit mukaan lukien Fulbright Suomi –säätiö myöntää lukuvuonna 2018-2019 yhteensä noin 90 stipendiä, joista noin puolet suomalaisille ja puolet amerikkalaisille.

Fulbright Suomi –säätiön suomalaiset stipendiaatit lukuvuodelle 2018-2019.

Lisätiedot:

Fulbright Suomi -säätiö, www.fulbright.fi, puh. 044 5535 286

Toimitusjohtaja Terhi Mölsä puh. 050 570 5498