Fulbright Suomi -säätiö julkistaa stipendiaatit Yhdysvaltoihin lukuvuodelle 2019-2020

Ensi lukuvuodeksi valitut Fulbright Suomi -säätiön stipendiaatit Yhdysvaltoihin julkistetaan ulkoministeriön ja Helsingin kaupungin isännöimässä juhlatilaisuudessa Helsingin kaupungintalolla 14. toukokuuta. Ensi lukuvuoden aikana Yhdysvaltoihin suuntaa lähes 50 opiskelijaa, tutkijaa, opettajaa ja eri alojen ammattilaista, joista 43 vastaanottaa stipendinsä toukokuun juhlatilaisuudessa. Tänä vuonna tilaisuudessa juhlitaan myös ASLA-Fulbright -ohjelman 70-vuotisjuhlavuotta sekä Suomen ja Yhdysvaltojen diplomaattisuhteiden 100-vuotista historiaa.

Fulbright Suomi –säätiötä rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö, Yhdysvaltain ulkoministeriö sekä Suomen ja Yhdysvaltain Stipenditoiminnan Tukisäätiö. Lisäksi monet stipendit rahoitetaan yhteistyössä korkeakoulujen ja yksityisten säätiöiden kanssa. Ensi lukuvuoden stipendejä suomalaisille rahoittavat mm. KAUTE-säätiö, Turun yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Helsingin yliopisto, Aalto yliopisto, Hanken Svenska handelshögskolan, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö, University of Colorado Denver ja University of South Florida.

Fulbright Suomi -säätiö on Suomen ja Pohjois-Amerikan väliseen akateemiseen vaihtoon erikoistunut yksityinen ja voittoa tavoittelematon organisaatio. Säätiön tarkoitus on koulutusyhteyksien avulla edistää nykyistä laajempaa tiedon ja ammattiosaamisen vaihtoa Suomen ja Yhdysvaltain välillä.

Myöhemmin jaettavat stipendit mukaan lukien Fulbright Suomi –säätiö myöntää lukuvuonna 2019-2020 yhteensä yli 90 stipendiä, joista noin puolet suomalaisille ja puolet amerikkalaisille.

Fulbright Suomi –säätiön stipendiaatit Yhdysvaltoihin lukuvuodelle 2019-2020.

Lisätiedot:

Fulbright Suomi -säätiö, www.fulbright.fi, puh. 044 5535 286

Toimitusjohtaja Terhi Mölsä puh. 050 570 5498