Tampereen yliopistoon Fulbright-professuuri

Fulbright Center ja Tampereen yliopisto ovat perustaneet uuden stipendiohjelman Tampereen yliopistoon. Fulbright-Tampereen yliopisto -stipendiaatiksi valittava yhdysvaltalainen tekee tutkimusta ja luennoi Tampereen yliopistossa, ja yksi stipendikausi kestää 3–9 kuukautta.

Stipendiaatiksi valittavan tulee olla tohtori ja Yhdysvaltain kansalainen. Tampereen yliopiston ja Fulbright Centerin yhdessä rahoittama stipendi on tarkoitettu kaikille Tampereen yliopiston aloille.

Fulbright Centerin toiminnanjohtaja Terhi Mölsä allekirjoitti yhteistyösopimuksen torstaina 14.3. Tampereella. Samaan aikaan yliopistolla vietetään Fulbright Centerin ja yliopiston monialaisen North American Studies -ohjelman America in Living Color -seminaaria, jossa Suomessa asuvat amerikkalaiset stipendiaatit kertovat tutkimusaiheistaan.

Tutkimuksesta vastaava vararehtori Pertti Haapala pitää uutta apurahaohjelmaa merkittävänä: ”Tampereen yliopistolla on vuosikymmeniä pitkä perinne Fulbright-ohjelmista. Ne ovat olleet meille tärkein linkki, kun on rakennettu tutkimusyhteistyötä Yhdysvaltoihin, joka on maailman johtava tiedemaa. Uusi apurahaohjelma on siksi toivottu ja tervetullut.”

Fulbright Center (Suomen ja Yhdysvaltain opetusalan vaihtotoimikunta) on Suomen ja Pohjois-Amerikan väliseen akateemiseen vaihtoon erikoistunut organisaatio. Suomi ja Yhdysvallat solmivat Fulbright -sopimuksen vuonna 1952, minkä jälkeen Suomessa on vieraillut yli 1500 amerikkalaista stipendiaattia.

Lisätietoa:

Fulbright Center
Aki Kalliomäki, ohjelmakoordinaattori
aki.kalliomaki@fulbright.fi
044 5535 269

Tampereen yliopisto
Kaisa Kurki, kansainvälisten asioiden päällikkö
kaisa.kurki@uta.fi
040 190 1531