Uusi Fulbright-ohjelma tuo amerikkalaisrehtorit Suomeen perehtymään koulujohtajuuteen

”Amerikkalaiset rehtorit vierailevat 7.3.-15.3.2019 tutustumassa koulujohtajuuteen Suomessa. Ryhmä, jossa on 10 rehtoria ja koulutoimenjohtajaa eri puolilta Yhdysvaltoja, vierailee Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Suomen opettajakoulutuksen isän Uuno Cygneauksen kotikaupungissa Jyväskylässä. Ohjelma sisältää kouluvierailuja, tapaamisia koulujohtajuuden asiantuntijoiden kanssa, tutustumista suomalaiseen yhteiskuntaan  ja sen arvoihin sekä suomalaisten opettajakouluttajien tapaamisia. Rehtorit osallistuvat myös Fulbright Suomi -säätiön järjestämään Truth Matters: Strategies for Combating Manipulated Realities -seminaariin Helsingissä 13.4. Seminaarissa tarkastellaan medialukutaidon merkitystä manipuloidun sisällön ja erityisesti digitaalisesti muunneltujen kuvien sekä videoiden tunnistamisessa ja torjumisessa.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävän ohjelman otsikko on FULBRIGHT LEADERS FOR GLOBAL SCHOOLS ja sitä rahoittaa Yhdysvaltain ulkoministeriö. Lisätietoja löytyy Fulbright Suomi -säätiön sivulta https://www.fulbright.fi/en/fulbright-leaders-global-schools-program

Fulbright Suomi -säätiön toimitusjohtaja Terhi Mölsä on ylpeä uudesta Fulbright-ohjelmasta. ”Fulbright Suomi -säätiö viettää 70. juhlavuottaan. Tämä ohjelma on esimerkki juuri siitä, miten säätiömme pyrkii toimimaan -- painopiste on globaalissa yhteistyössä, säätiön alumnit on verkotettu mukaan ja koko ohjelma on koottu tiiviissä yhteistyössä laajan partneriverkostomme kanssa." 

Lisätietoja ohjelmapäällikkö Mirka McIntire: Mirka.Mcintire(a)fulbright.fi, +358-44-5535269