VTT ja Fulbright Suomi –säätiö uusivat yhteistyösopimuksensa

Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Fulbright Suomi –säätiö jatkavat yhteistyötään, kun Fulbright-VTT Grant in Science, Technology and Innovation –stipendiohjelman sopimus uusittiin viime viikolla Otaniemessä. Ohjelman avulla on tuotu korkeatasoisia amerikkalaisia teknologia-alan vierailevia tutkijoita ja asiantuntijoita Suomeen jo vuodesta 2012. Yhteistyötä VTT ja Fulbright Suomi –säätiö ovat tehneet vuodesta 2004 aikaisempien stipendiohjelmien yhteydessä. Uusimman stipendiohjelman tavoitteena on tuoda VTT:lle viisi vierailevaa tutkijaa vuosittain. Tänä vuonna ohjelman kautta Suomeen saapuvat Miiri Kotche, (University of Illinois at Chicago) ja Yun Ji, (University of North Dakota).

 

Sopimus uusittiin kolmelle seuraavalle vuodelle ja sen allekirjoittivat 15. kesäkuuta VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara ja Fulbright Suomi –säätiön toimitusjohtaja Terhi Mölsä.

Sopimuksen allekirjoittamistilaisuudessa VTT ja Fulbright Suomi –säätiö korostivat yhteistyön ja kansainvälistymismahdollisuuksien lisäämisen tärkeyttä.  Organisaatioiden yhteinen stipendiohjelma tarjoaa VTT:lle mahdollisuuden laajentaa verkostojaan, lisätä yhteistyötään ja näkyvyyttään kansainvälisellä kentällä sekä tuoda lisää huippuosaamista Suomeen. Ohjelman avulla tehdään myös suomalaista osaamista tunnetuksi maailmalla.

Fulbright-VTT Grant in Science, Technology and Innovation: www.fulbright.fi/en/research-and-lecturing-opportunities-scholars-and-specialists/fulbright-vtt-grant-science-technology

 

Lisätietoja:

Terhi Mölsä, toimitusjohtaja, Fulbright Suomi –säätiö
terhi.molsa(at)fulbright.fi
+358 50 570 5498

 

Sanna Downing, senior specialist, Global Mobility, VTT Technical Research Centre of Finland
sanna.downing(at)vtt.fi