Fulbright Suomi -säätiö sr

Mission

The Fulbright Finland Foundation mission is to expand Finnish-North American collaboration through exchanges of talent and knowledge.

Vision

The Fulbright Finland Foundation vision is to empower the minds that will find global solutions to tomorrow’s challenges by fostering academic and professional expertise and excellence in leadership.

Fulbright Finland Update

Liittymällä Fulbright Suomi -säätiön postituslistalle saat kerran kuussa tietoa stipendiohjelmista, uutisista ja muista ajankohtaisista tapahtumista!

Liity listalle

Rekisteriseloste

Fulbright Suomi –säätiön tarkoituksena on koulutusyhteyksien avulla edistää nykyistä laajempaa tiedon ja ammattiosaamisen vaihtoa Suomen ja Yhdysvaltain välillä. Säätiö kehittää ja hallinnoi stipendiohjelmia opiskelijoille, tutkijoille ja eri alojen ammattilaisille sekä tarjoaa kansainvälistymispalveluita laadukkaan liikkuvuuden ja korkeakoulu- ja tutkimusyhteistyön tueksi.

Fulbright Suomi –säätiö tukee koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälistymistä Suomessa ja pyrkii edistämään suomalaisten ja yhdysvaltalaisten korkeakoulujen yhteistyötä. Säätiö järjestää ajankohtaisiin teemoihin syventyviä opintomatkoja Yhdysvaltoihin, Fulbright Dialogues –asiantuntija-alustuksia, transatlanttisen koulutusyhteistyön kysymyksiin pureutuvia Transatlantic Roundtables –keskustelutilaisuuksia, koordinoi suosittua Fulbright Speaker –ohjelmaa sekä järjestää vuosittain kaksi kansallista seminaaria: American Voices ja Fulbright Forum for Education, Innovation, Science and Art.

Säätiön toimintaa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö, Yhdysvaltain ulkoministeriö, Suomen ja Yhdysvaltain perustama tukisäätiö, suomalaiset ja amerikkalaiset korkeakoulut ja säätiöt, Fulbright Suomi –säätiön alumnit sekä yksityiset lahjoittajat. Yli 70 % Säätiön perusrahoituksesta tulee Suomesta. Säätiön ohjelmien alumneja on yhteensä jo yli 5500 ja Säätiö ylläpitää aktiivista ja nopeasti kasvavaa alumniverkostoa sekä Suomessa että Yhdysvalloissa.

Fulbright Suomi –säätiön hallituksessa on kahdeksan jäsentä. Jäsenet nimittää opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Yhdysvaltain Suomen suurlähetystö. Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs on hallituksen kunniapuheenjohtaja. Säätiöllä on toimitilat Helsingin Hakaniemessä ja siellä työskentelee toimitusjohtajan lisäksi kuusi vakituista työntekijää.

Vuonna 2017 tuli täyteen 65 vuotta Suomen ja Yhdysvaltojen välisen Fulbright-sopimuksen allekirjoittamisesta. Vuonna 2019 vietetään ASLA-vaihdon 70-vuotisjuhlavuotta.


Fulbright Finland Foundation Goals

Goal I. Provide the highest quality educational and professional exchanges.

Goal II. Provide the highest quality advising, training, and expertise.

Goal III. Identify and optimize promotional activities that advance the mission and goals of the Fulbright Finland Foundation.

Goal IV. Identify and strengthen partnerships that advance the mission and goals of the Fulbright FInland Foundation.

Goal V. Assure that the Fulbright Finland Foundation operates as an effective, efficient, and appropriately funded organization.