Canada, eh?

Suomalaisten vaihto-opiskelijoiden kokemuksia

Imagine: Studying in Canada - Testimonials by Finnish Students

10 syytä opiskella Kanadassa

  1. YK:n indeksin mukaan Kanada on yksi maailman parhaita maita asua. Maan koulutustaso, BKT ja yleinen elämänlaatu ovat korkeita.
  2. Kanadan koulutusjärjestelmä on monimuotoinen ja monipuolinen. Liitovaltion provinssit ovat hyvin itsenäisiä ja jokaisella provinssilla on oma koulutusjärjestelmänsä.
  3. Kansainvälisesti arvostetut tutkinnot. Kanadassa on yhteensä noin 400 yliopistoa, korkeakoulua ja ammatillista oppilaitosta. Lukuvuonna 2014–2015 Kanadassa oli 979 000 täysipäiväistä opiskelijaa, joista n. 200 000 on vaihto-opiskelijoita.
  4. Hyvät työmahdollisuudet.  Kansainvälisillä tutkinto-opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä määräaikaista työtä Kanadassa valmistumisen jälkeen. Opiskelun aikana kansainväliset opiskelijat voivat työskennellä ilman työlupaa.
  5. Kanada on rauhallinen ja turvallinen maa. Public order! Luonnonuhat vaikuttavat maahan suhteellisen vähän.
  6. Erinomainen terveydenhuoltojärjestelmä.
  7. Mahdollisuus parantaa kielitaitoasi. Kanadan kahta virallista kieltä, englantia ja ranskaa, opetetaan kaikkialla maassa. Kansainväliset opiskelijat suorittavat usein kielikursseja tutkinnon ohella.
  8. Monikulttuurinen väestö. Kanadaan on tullut viimeisen 150 vuoden aikana n. 15 miljoona maahanmuuttajaa, ja maahan saapuu joka vuosi 200 000 tulokasta lisää.
  9. Monipuolinen luonto. Suurkaupunkien lisäksi maassa on myös paljon asumattomia alueita ja laaja kansallispuistojärjestelmä. Ilmasto on hyvin vaihtelevaa. Kanadasta löytyy jokaiselle jotakin sopivaa!
  10. Tervetuloa! Kanadalaiset ovat avoimia ja sydämellisiä, ja maassa kunnioitetaan eri kulttuureja. Kansainväliset opiskelijat ovat kanadalaisille yliopistoille erittäin tärkeitä ja tervetulleita.