Stipendiohjelmat

Fulbright Finland myöntää stipendejä suomalaisille Yhdysvaltoihin ja amerikkalaisille Suomeen.

Tulostettava Stipendiohjelmat-esite PDF-muodossa:

Fulbright-ohjelmalla tuetaan akateemisesti korkeatasoisia opiskelijoita, tutkijoita ja eri alan ammattilaisia. Akateemisten kykyjen lisäksi stipendiaatilla tulee olla erilaisia Fulbright-ohjelman luonteen edellyttämiä henkilökohtaisia ominaisuuksia. Fulbright-ohjelmaan haetaan Suomen edustajia Yhdysvaltoihin, jotka luovat verkostoja ja rakentavat siltoja maidemme välillä. Fulbright-stipendiaatit ovat tulevaisuuden muutoksentekijöitä, jotka omalla sarallaan edistävät tieteen, taiteen tai oman ammattialansa kehitystä muunmuassa kansainvälisen yhteistyön ja yhteyksien luomisen avulla. Ohjelmalla tuetaan ehdokkaita, joiden työn tulosten vaikutuksilla on mahdollisuuksia ulottua laajalle.

Fulbright-stipendiohjelma tarjoaa osallistujilleen monenlaisia etuja, kuten Suomessa ennen lähtöä järjestettävät orientaatiot, henkilökohtaiset neuvontapalvelut, maksutoman viisumin, seminaareja ja tapahtumia Yhdysvalloissa sekä pääsyn osaksi arvostettua maailmanlaajuista Fulbright-verkostoa.

Suomalainen Fulbright-ohjelma on tarkoitettu Yhdysvaltoihin suuntaaville Suomen kansalaisille. Muiden kuin Suomen kansalaisten tulee ottaa yhteyttä oman maansa Fulbright-komissioon tai maan Yhdysvaltain lähetystöön. Yhdysvaltojen ulkoministeriön sivuilta osoitteesta http://eca.state.gov/fulbright/fulbright-programs/program-details-country löytyy maakohtaista tietoa Fulbright-ohjelmasta.

Fulbright-alumnit kertovat miksi kannattaa hakea Fulbright-ohjelmaan:

Fulbright-ohjelmalla Yhdysvaltoihin?

Fulbright-ohjelmalla Yhdysvaltoihin?

Stipendiohjelmat Suomen kansalaisille Yhdysvaltoihin

Katso alla olevasta listasta tarkemmat tiedot eri kohderyhmille suunnatuista stipendiohjelmista.

Stipendiohjelmat suomalaisille korkeakouluille

Stipendiohjelmat Yhdysvaltain kansalaisille Suomeen

Fulbright Finland myöntää apurahoja Suomeen saapuville amerikkalaisille jatko-opiskelijoille, luennoitsijoille, tutkijoille ja asiantuntijoille sekä perus- ja toisen asteen koulujen ja kaksivuotisten collegejen opettajille.