Stipendiohjelmat korkeakouluille

Fulbright Suomi -säätiö myöntää stipendejä amerikkalaisten tutkijoiden ja luennoitsijoiden vierailuille suomalaisissa korkeakouluissa. Stipendien pituudet vaihtelevat muutamasta päivästä yhteen lukuvuoteen. Stipendejä on mahdollista hakea kaikille tieteenaloille, lääketieteisiin kuitenkin rajoitetusti.

Vieraileva luennoitsija

Suomessa vierailee vuosittain useita amerikkalaisia asiantuntijoita Fulbright-stipendiaatteina. Näitä asiantuntijoita voi kutsua vieraileviksi luennoitsijoiksi myös muihin korkeakouluihin.

Lyhytaikaiset vierailut

Yhden lukukauden tai lukuvuoden mittaiset vierailut

Fulbright Distinguished Chairs Program

Core Fulbright Scholar Program
(Aikaisemmin Traditional Fulbright Scholar Program)

Fulbright Distinguished Awards in Teaching

Ensimmäisen ja toisen asteen opettajien sekä koulujen hallinto- ja tukihenkilöstön lukukauden kestävä stipendiohjelma. Stipendiaatit voivat osallistua isäntälaitoksen opetukseen ja luennoida erikoisalastaan.

Fulbright-opiskelijat

Suomessa vierailee vuosittain useita amerikkalaisia graduate-tason opiskelijoita ja tutkijoita Fulbright-stipendiaatteina. Fulbright Suomi -säätiö myöntää stipendejä ylemmän (Master's Degree) tai alemman korkeakoulututkinnon (Bachelor's Degree) suorittaneille amerikkalaisille jatko-opiskelijoille. Tiedot yhdysvaltalaisille tarkoitetuista stipendiohjelmista löytyvät Fulbright Suomi -säätiön nettisivujen englanninkieliseltä puolelta.