GRE ja GRE Subject

GRE General Test on analyyttisia, kielellisiä ja kvantitatiivisia taitoja mittaava tasotesti, jota voidaan edellyttää maisteri- ja tohtoritason opiskelijoilta.
Fulbright Suomi -säätiö ei järjestä GRE-testejä eikä koordinoi testivarauksia!

22.9.2023 alkaen GRE-testin pituus on vajaat kaksi tuntia (tätä ennen testin pituus on vajaat neljä tuntia).

Testin rakenne

  • Analyyttinen kirjoittaminen: analysoi annettua aihetta ja analysoi argumenttia.

  • Kielellinen päättely -osio mittaa luetunymmärtämistä ja päättelytaidon soveltamista

  • Kvantitatiivinen päättely -osio mittaa kykyä ymmärtää, tulkita ja analysoida kvantitatiivista tietoa, taitoa ratkaista ongelmia matemaattisten kaavojen avulla ja matemaattisten perustaitojen - aritmetiikka, algebra, geometria, todennäköisyyslaskenta ja tilastotiede - soveltamiskykyä.

GRE-testi Suomessa ja testiajan varaaminen

GRE-testejä järjestetään Helsingissä. Näet testipäivät ja -ajat sekä testikeskuksen yhteystiedot testin kotisivun ilmoittautumisjärjestelmästä, jonne pääset My GRE -käyttäjätilisi kautta. Samasta järjestelmästä voi varata myös testiajan.

Testiajan voi varata myös: Puhelimitse +31-320-239-540 (ma - pe klo 10 - 19, Euroopan alueellinen ilmoittautumiskeskus Hollannissa).

Nopeimmillaan testiajan voi saada kahden arkipäivän kuluttua soitosta, mikäli testikeskuksessa on tilaa. Testipäivä vahvistetaan puhelimessa. Pyydä virkailijaa lähettämään testivahvistus myös sähköpostilla.

Testiajan vaihtaminen/peruminen

Testipäivän voi vaihtaa tai perua viimeistään neljä arkipäivää ennen testiä:

  • Internetissä My GRE-käyttäjätilin kautta tai
  • puhelimitse Hollannin ilmoittautumiskeskuksen kautta, p. +31 320 239 540.

Ajoissa tehty testipäivän muutos on maksullinen. Testimaksusta palautetaan puolet, mikäli GRE-testiaika peruutetaan viimeistään neljää arkipäivää ennen testiä.
 

Henkilöllisyystodistus mukaan testiin

GRE-testiin tuleva Suomen kansalainen voi todistaa henkilöllisyytensä passilla, ajokortilla, kansallisella henkilöllisyystodistuksella, sotilaspassilla tai EU:n myöntämällä henkilöllisyystodistuksella. Muiden maiden kansalaiset voivat todistaa henkilöllisyytensä GRE-testissä passilla.

Testitulokset

Testin jälkeen on mahdollista valita 1–4 eri vastaanottajaa, joille testin omistaja ETS lähettää pisteraportit automaattisesti. Vastaanottajaa valitessa tulee tietää sen sijainti (osavaltio tai maa) ja oikea nimi. Mikäli haluttua vastaanottajaa ei löydy koneen luettelosta, sen yhteystiedot voi kirjoittaa tarkoitukseen varatulle lomakkeelle testin jälkeen. Tätä varten kannattaa ottaa mukaan myös vastaanottajan postiosoite.

Tulokset saa noin 8-10 päivän kuluttua testistä  My GRE -tilille, josta ne voi myös tulostaa. ETS ei postita tulosraporttia testintekijälle.

GRE-testin tulokset ovat voimassa 5 vuotta.

Hinnasto

Testimaksu, testiajan vaihtaminen tai peruminen, tulosraportit.

GRE-testiin harjoittelu

Testin kotisivulta voi ladata Powerprep II -harjoitusohjelman. Lisäksi voit lainata GRE-harjoituskirjoja Fulbright Suomi -säätiöstä 50€ panttia/kirja vastaan (käteinen, tasaraha).  Mikäli haluat lainata kirjan tai kirjoja, soita Fulbright Suomi -säätiöön (p. 044 5535 286) sopiaksesi ajasta, jolloin tulet noutamaan kirjoja.

Lisätietoa GRE-testistä kotisivulta

www.ets.org/gre

GRE Subject -testit

GRE Subject -testit ovat yliopistojen maisteri- ja tohtoriopiskelijavalinnoissaan käyttämiä alakohtaisia testejä, jotka mittaavat tietyn aihealueen hallintaa: matematiikka, biologia, kemia, fysiikka, kirjallisuus ja psykologia.

Suomessa GRE Subject -testejä järjestää Suomi-Amerikka Yhdistysten liitto SAM.