Photo of the Wake Forest University campus with two people walking

Apurahat

Fulbright Suomi -säätiö myöntää stipendejä suomalaisille Yhdysvaltoihin ja yhdysvaltalaisille Suomeen.

Fulbright Suomi -säätiön ohjelmilla tuetaan akateemisesti korkeatasoisia opiskelijoita, tutkijoita ja eri alan ammattilaisia. Akateemisten kykyjen lisäksi stipendiaatilla tulee olla erilaisia henkilökohtaisia ominaisuuksia, joita säätiön stipendiohjelmien luonne ja tavoitteet edellyttävät. Fulbright Suomi -säätiön ohjelmiin haetaan Suomen edustajia Yhdysvaltoihin, jotka luovat verkostoja ja rakentavat siltoja maidemme välillä.

Katso lista kaikista stipendiohjelmista ja niiden hakuajoista!

Fulbright-stipendiaatit ovat tulevaisuuden muutoksentekijöitä, jotka omalla sarallaan edistävät tieteen, taiteen tai oman ammattialansa kehitystä mm. kansainvälisen yhteistyön ja yhteyksien luomisen avulla. Ohjelmalla tuetaan ehdokkaita, joiden työn tulosten vaikutuksilla on mahdollisuuksia ulottua laajalle.

Stipendiohjelmat Suomesta Yhdysvaltoihin

Katso alta tarkemmat tiedot eri kohderyhmille suunnatuista stipendiohjelmista. Linkit ohjautuvat sivuston englanninkieliselle puolelle.

Fulbright Suomi -säätiön ohjelmat on tarkoitettu pääsääntöisesti Suomen kansalaisille. Suomessa asuvat muiden maiden kansalaiset voivat hakea seuraaviin stipendiohjelmiin: 

Muut kuin Suomen kansalaiset voivat ottaa yhteyttä myös oman maansa Fulbright-komissioon/Yhdysvaltain lähetystöön selvittääkseen mahdollisuuttaan hakea Fulbright-ohjelmaan oman maansa kautta. Yhdysvaltojen ulkoministeriön sivuilta löydät maakohtaista tietoa Fulbright-ohjelmasta.

Tutustu tämän vuoden Fulbright Suomi -säätiön stipendiaatteihin
ASLA-Fulbright Graduate Grantee 2016-2017 Petra Kuivala sitting on a ladder in Cuban studies archive room reading a folder
Yhdysvalloissa työskennellessä Fulbright-status antaa ammatillista itsevarmuutta ja rohkeutta verkostoitumiseen ja yhteistyön rakentamiseen, sillä stipendiaatteihin suhtaudutaan todella positiivisesti ja ohjelma arvostetaan suuresti. Fulbright-status avaa ovia ja saattaa tapaamaan eri alojen johtavia asiantuntijoita, ja antaa mahdollisuuden olla itsekin aktiivinen näiden verkostojen rakentamisessa. Tämän statuksen turvin on mahdollista lähetellä sähköposteja, vaihtaa ajatuksia ja istua pitkillä lounailla - sillä lähtökohtaisesti sinut halutaan tavata ja sinulla uskotaan olevan annettavaa paikalliselle tiedeyhteisölle. - Petra Kuivala, ASLA-Fulbright Graduate Award 2016-2017

Fulbright Suomi -säätiön ohjelmien etuudet

Säätiön kokonaisvaltaisiin stipendiohjelmiin kuuluu monipuoliset edut, kuten:

  • kattava perehdytyskoulutus yhdysvaltalaiseen kulttuuriin ja korkeakoulujärjestelmään sekä tulevan stipendikauden yksityiskohtiin, sisältäen verkkomateriaaleja, virtuaalitapaamisia sekä orientaatiopäivän Helsingissä
  • neuvonta- ja tukipalvelut Suomessa ennen lähtöä ja Yhdysvalloissa stipendikauden aikana
  • mahdollisuudet omien ammatillisten ja kansainvälisten verkostojen luomiseen
  • maksuton viisumi
  • seminaareja ja tapahtumia Yhdysvalloissa
  • alumnitoiminta ja -verkosto

Lue lisää Benefits of the Fulbright Program -sivulta.

 

Hyväksythän markkinointievästeet sivuston vasemman alakulman evästerattaasta nähdäksesi sisällön.

 

Yhdysvaltalaisen stipendiaatin kutsuminen Suomeen

Fulbright Suomi -säätiö myöntää apurahoja Suomeen saapuville yhdysvaltalaisille jatko-opiskelijoille, luennoitsijoille, tutkijoille ja asiantuntijoille sekä perus- ja toisen asteen koulujen ja kaksivuotisten collegejen opettajille.

Ohjeet yhdysvaltalaisen luennoitsijan kutsumiseen