Roll-up with text "Together Shaping the Future" on the front, with people in the background. The photo is from the Helsinki City Hall.

Tietoa meistä

Fulbright Suomi –säätiön erityisenä tehtävänä on tukea suomalaisten korkeakoulujen kansainvälistymistä ja suomalais-amerikkalaista koulutus- ja tutkimusyhteistyötä.
Hyväksythän markkinointievästeet sivuston vasemman alakulman evästerattaasta nähdäksesi sisällön.

Tavoitteenamme on koulutusyhteyksien avulla edistää nykyistä laajempaa tiedon ja ammattiosaamisen vaihtoa Suomen ja Yhdysvaltain välillä. Kehitämme ja hallinnoimme stipendiohjelmia opiskelijoille, tutkijoille ja eri alojen ammattilaisille sekä tarjoamme kansainvälistymispalveluita laadukkaan liikkuvuuden ja korkeakoulu- ja tutkimusyhteistyön tueksi.
 
Tuemme suomalaisen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälistymistä ja yhteyksien luomista amerikkalaisten ja suomalaisten korkeakoulujen ja koulutusorganisaatioiden välille.  Järjestämme suomalaisille koulutusasiantuntijoille ajankohtaisiin teemoihin syventyviä opintomatkoja Yhdysvaltoihin, Fulbright Dialogues –asiantuntija-alustuksia, transatlanttisen koulutusyhteistyön kysymyksiin pureutuvia Transatlantic Roundtables –keskustelutilaisuuksia sekä koordinoimme suosittua Fulbright Speaker –ohjelmaa. Lisäksi järjestämme vuosittain kansallisia Fulbright-seminaareja.
 
Tutustu kansainvälistysmispalveluihimme. (Linkki vie englanninkieliselle sivustolle)

Alumnien verkosto tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia

Alumnit ovat merkittävä strateginen etu. Heillä on ideoita, yhteyksiä, rahoitusmahdollisuuksia ja verkostoja. Säätiön ohjelmien alumneja on yhteensä jo yli 6200 ja ylläpidämme aktiivista ja nopeasti kasvavaa alumniverkostoa sekä Suomessa että Yhdysvalloissa.

Lue lisää alumnitoiminnastamme ja tutustu alumneihimme (linkki vie englanninkieliselle sivustolle)

Hallitus ja Fulbright Suomi -säätiön henkilöstö

Suomen opetusministeriö ja Yhdysvaltain Suomen suurlähetystö nimittävät Fulbright Suomi -säätiön kahdeksanjäsenisen hallituksen. Yhdysvaltain suurlähettiläs toimii virkansa puolesta sen kunniapuheenjohtajana. Säätiön toimisto on Helsingissä ja siellä työskentelee yhdeksän henkilöä toimitusjohtajan alaisuudessa. 
 
Nykyinen Fulbright Suomi -säätiön hallitus (linkki vie englanninkieliselle sivustolle)

Rahoitus useista lähteistä

Säätiön toimintaa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö, Yhdysvaltain ulkoministeriö, Suomen ja Yhdysvaltain perustama tukisäätiö, suomalaiset ja amerikkalaiset korkeakoulut ja säätiöt, Fulbright Suomi –säätiön alumnit sekä yksityiset lahjoittajat. Yli 70 % säätiön perusrahoituksesta tulee Suomesta.
 

Tutustu Fulbright Suomi -säätiön uniikkiin historiaan (linkki vie englanninkieliselle sivustolle)

Haluatko saada tietoa Fulbright Suomi -säätiön stipendiohjelmista, tapahtumista ja uutisista? Tilaa Fulbright Finland Update -uutiskirje!