Tietoa opettaja-stipendiaateille

Opettaja-ohjelman vastuujärjestys

Fulbright Suomi -säätiö hallinnoi ohjelmaa Suomessa ja IREX Yhdysvalloissa. Kaikki ohjelmaan liittyvät järjestelyt stipendiaatiksi valitsemisen jälkeen tapahtuu IREX:n kautta. IREX ottaa stipendiaattiin yhteyttä valmistelutoimien aloittamiseksi. On erittäin tärkeää, että myös Fulbright Suomi -säätiön ohjelmakoordinaattorisi on ajan tasalla, miten valmistelutoimesi edistyvät, joten muista pitää Fulbright Suomi -säätiön ohjelmakoordinaattorisi viesteissä kopioituna.

Viisumin hankinta ja DS-2019-lomake

Fulbright Suomi -säätiö ohjeistaa yhteistyössä IREXin kanssa sinua viisumia varten tarvittavista dokumenteista. IREX:n kirjoittama DS-2019-lomake liitetään viisumihakemukseen.

Viisumia varten tarvittavat asiakirjat toimitetaan IREXille ja Fulbright Suomi -säätiöön ohjeistuksen mukaisesti.

1. Kopio oman passisi henkilötietosivuista

Passikopio tulee toimittaa Fulbright Suomi -säätiöön. Uusi passisi tarvittaessa  ja toimita kopio pdf-muodossa säätiöön. Viisumitietoihisi tulee kirjata sen passin numero, jolla matkustat Yhdysvaltoihin.

Passin tulee olla voimassa kuusi kuukautta USA:sta paluun jälkeen.

2. Lääkärintodistus

IREX:n ohjeiden mukaisesti.

3. Tiedot aikaisemmista matkoista Yhdysvaltoihin

Toimita tiedot USA:n vierailuistasi stipendikautta edeltävän 24 kuukauden ajalta vapaamuotoisessa englanninkielisessä dokumentissa tai sähköpostissa. Selvityksessä mahdollisesta USA:ssa oleskelusta tulee ilmetä tieto oleskelun tarkasta ajankohdasta, viisumityypistä sekä vierailun tarkoituksesta.

Stipendi ja sen maksaminen

Ohjelman hallinnoija Yhdysvalloissa, IREX, maksaa Fulbright DAI-stipendiaattien stipendit. Stipendi on suunniteltu kattamaan normaaleja elinkustannuksia kuten ruoka- ja muita menoja sekä paikalliseen matkustamiseen meneviä kuluja. Isäntäyliopisto maksaa Fulbright DAI-stipendiaattien puolesta asumisen. Stipendi maksetaan stipendiaatin amerikkalaiselle pankkitilille tyypillisesti kahdessa erässä, lukukauden alussa sekä lukukauden puolessa välissä.

IREX:n palvelut

IREX hallinnoi Fulbright DAI-ohjelmaa Yhdysvalloissa. IREX on koonnut hyödyllistä tietoa Yhdysvaltoihin saapuville Fulbright DAI-stipendiaateille omalle sivustolleen.

Asunto, matkajärjestelyt ym.

IREX auttaa järjestämään opettaja-ohjelman stipendiaateille asunnot. IREX hoitaa ja kattaa myös stipendiaattien matkajärjestelyt, niin Suomesta Yhdysvaltoihin kuin takaisin Suomeen.

Selvitä myös vuorotteluvapaan mahdollisuus omasta oppilaitoksestasi!

Fulbright-kauden raportointi

IREX pyytää sinua täyttämään Fulbright-kauden päätteksi raportin projektisi edistymisestä. Kun lähetät raportit IREX:lle, muista lähettää ne samalla myös Fulbright Suomi -säätiön ohjelmakoordinaattorillesi.

Täytä Fulbright-kauden loputtua myös Fulbright Suomi -säätiöön erillinen palautelomake. Palautelomakkeella selvitämme mm. kautesi onnistumista ja pyydämme sinulta alumnina vinkkejä tuleville stipendiaateille. Lähetä sähköinen palautelomake Fulbright Suomi -säätiöön Fulbright-kautesi lopussa tai viimeistään kahden viikon sisällä Suomeen saapumisestasi.

Otamme erittäin mielellämme kuulumisiasi vastaan koko Fulbright-kautesi ajan myös muunkin kuin virallisen raportoinnin muodossa.