Korkealta otettu kuva luentosalista, jossa istuu ihmisiä kuuntelemassa luentoa.

Korkeakoulutus Yhdysvalloissa

Akateeminen perustutkinto

Perustutkintotason opintoja tarjoavia akkreditoituja oppilaitoksia on Yhdysvalloissa nelisentuhatta, joten valinnanvaraa riittää. Akateemisen perustutkinnon suorittaminen yliopistossa tai collegessa kestää normaalisti neljä vuotta (Bachelor Degree).

Yliopistojen lisäksi Yhdysvalloissa on Community Collegeja, jotka tarjoavat kaksivuotisia, ammattiin valmistavia Associate Degree -ohjelmia, lyhytkursseja, ja niin kutsuttuja Transfer-ohjelmia, joiden jälkeen on mahdollista siirtyä yliopistoon jatkamaan opinnot nelivuotiseksi Bachelor-tutkinnoksi.

Lue lisää perustutkinnoista

Akateemiset jatkotutkinnot

Jatkotutkintoihin on Yhdysvalloissa erillinen haku. Kaksivuotisen Master-tutkinnon jälkeen voi yleensä jatkaa tohtorinopintoihin. Bachelor-opinnoista voi joissain tapauksissa hakea suoraan tohtorintutkintoon johtavaan koulutukseen.

Yhdysvalloissa mm. oikeustiedettä ja lääketiedettä opiskellaan erillisissä Professional Schooleissa, joihin haetaan perustutkinnon suorittamisen jälkeen. Hakijan perustutkinto voi käytännössä katsoen olla miltä alalta tahansa, mutta Professional Schoolin tähdättäessä kannattaa suunnitella perustutkinto-opinnot ottaen huomioon näiden alojen opiskelupaikoista käyty kova kilpailu.

Lue lisää jatkotutkinnoista

Ammatilliset opinnot

Ammatilliset oppilaitokset (Vocational Technical Institutions tai trade schools) tarjoavat monen pituisia opintoja mm. sihteerintaidoissa, kaupallisissa aineissa, automekaniikassa ja tietotekniikassa. Näitä opintoja ei yleensä hyvitetä collegeissa tai yliopistoissa.