1 July 2024

Nokia Säätiö ja Fulbright Suomi -säätiö laajentavat yhteistyötään

Abstract background

Nokia Säätiö ja Fulbright Suomi -säätiö ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 1999 tarjoamalla yhteisrahoitettuja stipendejä yhdysvaltalaisille tieto- ja tietoliikennetekniikan tutkijoille tutkimusvierailuihin suomalaisissa yliopistoissa. Säätiöt laajentavat nyt yhteistyötään pilotoimalla yhteisrahoitteisia stipendejä myös suomalaisille tutkijoille tarkoituksenaan tukea suomalaisten post doc -tutkijoiden kansainvälistymistä. Apurahat on tarkoitettu tieto- ja tietoliikennetekniikan sekä niihin liittyvien tieteenalojen tutkijoille.

“On erittäin tärkeää edistää ja tukea suomalaisten post doc -tutkijoiden kansainvälistymistä. Olemme todella iloisia tästä Nokia Säätiön erinomaisesta aloitteesta”, Fulbright Suomi -säätiön toimitusjohtaja Terhi Mölsä sanoo.

“Nokia Säätiö on erittäin mielissään voidessaan laajentaa yhteistyötään Fulbright Suomi -säätiön kanssa. Panostus suomalaisten uransa alussa olevien post doc -tutkijoiden vierailuihin arvostetuissa yhdysvaltalaisissa yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa on tärkeää suomalaisen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen menestykselle tulevina vuosikymmeninä”, toteaa Nokia Säätiön puheenjohtaja Hannu Kauppinen.

Säätiöt pilotoivat uutta stipendiohjelmaa lukuvuosia 2025-26 ja 2026-27 koskevilla hakukierroksilla. Tavoitteena on pitkäaikainen yhteistyö. Hakuaika lukuvuodelle 2025-26 on parhaillaan auki ja päättyy 1.10.2024. Lisätietoa uudesta pilottiohjelmasta löytyy Fulbright Suomi -säätiön sivuilta. 

Parhaillaan haussa ovat myös stipendit yhdysvaltalaisille tutkijoille suunnatussa Fulbright-Nokia Distinguished Chair in Information and Communications Technologies -ohjelmassa lukuvuodelle 2025-56. Ohjelman kautta suomalaiset korkeakoulut voivat kutsua yhdysvaltaisia ICT-alan tutkijoita ja asiantuntijoita Suomeen 3-9 kuukauden tutkimusvierailuille.

Nokia Säätiön tarkoituksena on tieto- ja tietoliikennetekniikan tieteellisen kehittämisen tukeminen sekä alan opetustoiminnan edistäminen Suomessa. Säätiö myöntää avustuksia, apurahoja ja tunnustuspalkintoja näiden alueiden tutkimiseen. Nokia Säätiö on itsenäinen, voittoa tavoittelematon säätiö, joka perustettiin Nokia Oyj:n aloitteesta ja merkittiin Suomen säätiörekisteriin vuonna 1995. www.nokiafoundation.com

Fulbright Suomi -säätiö tukee suomalais-amerikkalaista koulutus-, tutkimus- ja innovaatioyhteistyötä sekä suomalaisten korkeakoulujen kansainvälistymistä. Säätiö kehittää ja hallinnoi stipendiohjelmia opiskelijoille, tutkijoille ja eri alojen ammattilaisille sekä tarjoaa kansainvälistymispalveluita laadukkaan liikkuvuuden ja korkeakoulu- ja tutkimusyhteistyön tueksi. www.fulbright.fi

Lisätietoja antavat:

Emmi Jelekäinen
ohjelmapäällikkö, tutkijaohjelmat, Fulbright Suomi -säätiö
+358 44 5535 275
[email protected]

Terhi Mölsä
toimitusjohtaja, Fulbright Suomi -säätiö
+358 50 5705 498
[email protected]

Leena Tanner
asiamies, Nokia Säätiö
+358 50 5220 172
[email protected]