TOEFL iBT Test of English as a Foreign Language

TOEFL on yhdysvaltalaisten oppilaitosten yleisimmin käyttämä standardoitu kielitesti, ja sitä käytetään yleisesti englannin kielen testinä myös muualla maailmassa.

TOEFL-testejä järjestää ETS-niminen organisaatio, joka myös neuvoo  mm. testiajan varamiseen liittyvissä kysymyksissä. Huom.

Fulbright Suomi -säätiö ei järjestä TOEFL-testejä eikä koordinoi testivarauksia!

TOEFL-testaus Suomessa

TOEFLiBT-testejä järjestetään Helsingissä. Fulbright Suomi -säätiö ei järjestä TOEFL-testejä vaan testin järjestäjä on ETS. ETS:n testivarausjärjestelmä kertoo testipäivät ja testikeskusten yhteystiedot. Testiajan varattuasi saat myös testipäivää koskevat ohjeet: mihin aikaan sinun on oltava testikeskuksessa, mitä tulee olla mukana ja mitä ei saa viedä mukanaan testihuoneeseen.

Testin rakenne

Noin neljä tuntia kestävä TOEFL-testi koostuu neljästä osiosta

  • luetun ymmärtäminen
  • kuullun ymmärtäminen
  • 10 min tauko
  • puhuminen
  • kirjoitus

TOEFL iBT -testipäivät ja -ajat

Testipäivät ja -ajat on määritelty maailmanlaajuisesti. Voit tarkistaa vapaana olevat testipäivät ETS:n TOEFL-verkkosivulta.

Testin verkkoilmoittautumisjärjestelmässä testipäivätiedot näkyvät reaaliaikaisina. Luo itsellesi käyttäjätunnus ja salasana, kun kirjaudut ensimmäisen kerran ilmoittautumisjärjestelmään. Säilytä tunnus ja salasana, sillä tarvitset niitä aina, kun haluat esim. tarkistaa ilmoittautumisjärjestelmästä vapaina olevat testipäivät. Samalla tunnuksella pääset myös katsomaan testituloksiasi reilun viikon kuluttua testistä.

Testiajan varaaminen


Varaa testiaika hyvissä ajoin, sillä testipäivät täyttyvät nopeasti. Testiajan voi varata joko ETS:n TOEFL-sivuilta internetissä tai puhelimitse. Varaa testiaika viimeistään seitsemän arkipäivää ennen testipäivää. Lisämaksua vastaan voi varata ajan vielä neljä arkipäivää ennen testiä, mikäli testikeskuksessa on tilaa. Testi maksetaan luottokortilla (American Express, Discover, JCB, MasterCard, Visa) ilmoittautumisen yhteydessä. Testin voi maksaa myös Visa Electron -kortilla. Mikäli maksamisen kanssa on ongelmia, ota yhteyttä TOEFL:iin.

Testiajan varaaminen puhelimitse
ETS:n Euroopan alueelliseen ilmoittautumiskeskukseen voit ilmoittautua puhelimitse:

+31-320-239-540 (ma - pe klo 10 - 19). Jos olet luonut itsellesi TOEFLiBT-profiilin, anna profiilisivulla oleva ETS ID-numero puhelimessa virkailijalle. Numero nopeuttaa ajanvaraustasi huomattavasti. Puhelimessa vahvistetaan testipäiväsi, testikeskuksen osoite sekä aika, jolloin sinun on ilmoittauduttava testikeskukseen. Ilmoita haluamiesi tulosraportin saajien koodinumerot varauksen vastaanottajalle. Saat myös testivarausnumeron, ota se mukaan testiin tullessasi.

Testi maksetaan luottokortilla (American Express, Discover, JCB, MasterCard, Visa) ilmoittautumisen yhteydessä. Testin voi maksaa myös Visa Electron -kortilla.

Testiaikaa ei voi varata testikeskuksesta.

Testiajan vaihtaminen

Mikäli sinun täytyy vaihtaa testipäivääsi, vaihda se viimeistään neljä arkipäivää ennen testipäivää. Esimerkiksi lauantain testi on vaihdettava viimeistään saman viikon tiistaina. Voit vaihtaa testipäivän oman TOEFLiBT-profiilisivusi kautta tai soittamalla Euroopan alueelliseen ilmoittautumiskeskukseen Hollantiin, puh: +31 320 239 540. Valmistaudu antamaan testin varausnumerosi puhelimessa.

Testiajan vaihtaminen on maksullista.

Testiajan peruminen

Mikäli haluat perua testiaikasi kokonaan, peru se viimeistään neljä arkipäivää ennen testipäivää. Esimerkiksi lauantain testi on peruttava viimeistään saman viikon tiistaina. Voit perua testiaikasi oman TOEFLiBT-profiilisivusi kautta tai soittamalla ETS:n Euroopan alueelliseen ilmoittautumiskeskukseen Hollantiin, puh: +31 320 239 540.

Sinulle palautetaan osa testimaksusta, kun perut testiaikasi viimeistään kolme arkipäivää ennen testipäivää.

Hinnasto

Testimaksu, testiajan vaihtaminen ja peruminen, tulosraportit.

TOEFL-testiin valmistautuminen

ETS:n TOEFL-testin kotisivulla on harjoitustehtäviä, joihin kannattaa tutustua ennen testiä. Osa harjoitustehtävistä on ilmaisia. Lisäksi voit lainata TOEFL-harjoituskirjoja Fulbright Suomi -säätiöstä 50 € panttia/kirja vastaan (käteinen, tasaraha). Mikäli haluat lainata kirjan tai kirjoja, soita Fulbright Suomi -säätiöön sopiaksesi ajasta, jolloin tulet noutamaan kirjoja.

Testitulos

TOEFL-testi pisteytetään asteikolla 0–120. Varsinaista läpäisypisterajaa ei ole, vaan kukin instituutti määrittelee omat tulosrajansa. Tulokset ovat voimassa 2 vuotta. Saat testituloksesi omalle TOEFL-profiilisivullesi noin 10 arkipäivän kuluttua (2 viikkoa) testistä. Jos valitsit profiilisivullasi myös postitetun tulosraportin, saat sen noin kuukauden kuluttua testistä  Educational Testing Servicen (ETS) Yhdysvalloista lähettämänä. Itse tuloslukeman lisäksi raportissa on myös sanallinen palaute suorituksestasi: se määrittelee taitotasosi ja kuvailee, millaisista tehtävistä kyseisellä tasolla oleva henkilö suoriutuu.

Lähetä viralliset tulosraportit kouluille, yliopistoille ja muille laitoksille


Testimaksu oikeuttaa sinut saamaan yhden tulosraportin. Testimaksu oikeuttaa sinut myös valitsemaan 1-4 koulua/yliopistoa tms. laitosta, joille testinomistaja ETS lähettää automaattisesti tulosraporttisi noin 10 arkipäivän kuluttua testistä. Oppilaitokset ym. tahot saavat testituloksen noin kuukauden kuluttua testistä. Tulosraportit lähetetään veloituksetta, kun valitset haluamasi laitokset ilmoittautumisen yhteydessä internetin kautta. Jos laitoksellasi ei ole TOEFL-koodia, klikkaa 'Add an unlisted recipient' -nappia, jolloin voit kirjoittaa laitoksen nimi- ja yhteystiedot koneelle. Voit vaihtaa valintojasi testipäivää edeltävään iltaan klo 22 asti. Huom! Tämän kelloajan jälkeen ETS veloittaa tulosraporteista  myös siinä tapauksessa, ettet ole vielä valinut yhtään tulosraportin saajaa.

Jos varaat testiajan puhelimella, ilmoita haluamasi tulosraportin saajat varauksen vastaanottajalle.

Huom! Testituloksia ei saa testikeskuksesta.

Jos tulosraportti viipyy
Jos testitulos ei ole valmiina neljän viikon kuluttua testistä ja/tai tulokset eivät ole menneet valittuihin oppilaitoksiin, ota yhteyttä ETS-organisaatioon.

Tulosraporttien tilaaminen

Testituloksesi on voimassa 2 vuotta. Voit tilata sinä aikana TOEFLiBT-profiilisivusi kautta ETS:ltä tulosraportteja haluamillesi oppilaitoksille.

Mitä mukaan testipäivänä?

Henkilöllisyystodistus on välttämätön. Suomen kansalaisten ja EU:n tai Schengen- sopimuksen tehneen maan kansalaisten voimassaoleva henkilöllisyystodistus voi olla:

  • passi
  • ajokortti
  • kansallinen henkilöllisyystodistus
  • sotilaspassi

Jos et ole Suomen, EU:n tai Schengen- sopimuksen tehneen maan kansalainen, sinulla täytyy olla testiin tullessasi passi.